Primer Blog Trip Venda Directa, una experiència natural!

Una jornada diferent per descobrir productes especials

Desembre comença amb molta força. El primer dissabte Pastanaga i Pastanagó, els nous ambaixadors dibuixats de la campanya Venda Directa, varen acompanyar de ruta a un equip de 9 bloggers i acompanyants convidats a viure l’experiència de recórrer les tres finques seleccionades per aquesta ocasió.

Blog trip com una nova fórmula de comunicació per arribar a més consumidors amb la Venda Directa

En aquesta tercera fase de la campanya de promoció de Venda Directa, ens hem centrat en la importància de la informació i divulgació, ja que aquests són el camí per conscienciar les futures generacions de la importància que té el medi ambient i com ens afecta. Amb la Venda Directa evitam la petjada ecològica, ja que s’estalvien molts recursos naturals com el petroli, es redueix el CO2, es manté i es cuida la terra i es fomenta l’economia local. La Venda Directa permet la comercialització directa i sense intermediaris dels aliments que es produeixen a les explotacions agràries. Abans no es permetia.

Per tot això, i conscients de l’augment constant del consum de la informació a través dels dispositius mòbils, hem preparat un blog trip. Més del 70% de la població utilitza Internet i les xarxes socials com a primera font per mantenir-se al dia. El públic objectiu de la campanya són tots els residents de les Illes Balears entre 30 i 65 anys.

Blog trip,  és un terme anglosaxó que fa referència a un ‘viatge en el qual participen bloguers’. Per tant, demà hem preparat una activitat en la qual visitarem 3 explotacions agràries (Mesquida Mora, Aubocassa i Es Pontet) i ens acompanyaran un grup de 18 persones que aniran explicant a la seva comunitat el que van descobrint i coneixent a les diferents finques de Venda Directa. Una fórmula molt propera i directa de comunicar. A través de Twitter i Instagram es va poder fer un seguiment en directe amb els hastags  #vendadirecta i #millordeprimeramà. 

Els bloggers seleccionats per acompanyar-nos són locals i especialitzats en les experiències en família, els viatges, l’alimentació i la cuina.  Alguns dels participants són:  Amart, membres de Baleares Travel Bloggers i Mallorca Gourmet. 

Història d’un blog trip passa a passa

Arribant a Porreres, Bàrbara Mesquida Mora ens va transmetre la seva passió per l’agricultura biodinàmica i explicà com aconsegueix uns vins de la qualitat dels seus Trispol i Sòtil, oferint un tast del seu també excel·lent negre, Acrollam.

A prop de Manacor, Tiffany Blackman, responsable de l’explotació Aubocassa ens presenta el meravellós món de l’oli, coincidint amb la festa de la collida. En aquesta finca del segle XII, exquisidament conservada, combinen tradició amb noves formes d’aprofitament de la terra sense afegir químiques, garantint uns excel·lents productes.

Finalment tancarem el cicle passant de productes elaborats a productes naturals, de la mateixa terra. Abans d’arribar a Algaida, Tomeu d’Es Pontet desenvolupa un hort de producció ecològica, de manera quasi artesanal i cuidant molt el producte que ofereix a la botiga de la finca, tant el natural i acabat de recollir, com els productes empotats a la mateixa explotació. Allà ens va relatar tots els avantatges del producte ecològic, que no té perquè ser car quan és de proximitat i no passa per intermediaris.

Va ser el punt final d’una jornada plena de noves experiències, que no va deixar a ningú decebut. Un dia que va omplir les xarxes socials d’imatges, comentaris i recomanacions, amb moltes ganes de donar a conèixer al món tot allò que acabàvem de descobrir.

#MillorDePrimeraMà #VendaDirecta

Leave a Reply

Your email address will not be published.